Workshop: Mensbeeld

In deze twee-daagse workshop gaan we aan de slag met de oermaterie van onze moeder aarde: klei.

Laag voor laag ontvouwt zich een mensbeeld naar jouw eigen zelfbeeld. Zoals bij een doorsnee van de aarde, worden de sporen en bijzondere kenmerken zichtbaar gemaakt die je tijdens je levensreis hebt opgebouwd.

Elke laag klei krijgt zo zijn eigen betekenis en wordt gestapeld tot een toren. Een mens-toren.

Klei van moeder aarde; laagsgewijs opgebouwd van voeten tot hoofd en gecentreerd in de ruimte. 

Workshop: In je kracht, gemaakt bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop: In je kracht, gemaakt bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop: In je kracht, gemaakt bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop: In je kracht, gemaakt bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop: In je kracht, gemaakt bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop: In je kracht, gemaakt bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop: In je kracht, gemaakt bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop: In je kracht, gemaakt bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop: In je kracht, gemaakt bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop: In je kracht, gemaakt bij praktijk-atelier Beeld-element te Rilland 

In je kracht:

In de verschillende fasen van het leven zijn er verschillende beelden en symbolen van het zelf.

In deze zelf-ervaring is er sprake van vormen die 'organisch' van binnenuit zijn ontstaan en beelden die wij in ons zelf opnemen via spiegeling door anderen. Zo bouwen we tijdens onze levensloop verschillende identificaties op. Identificaties die aan de ene kant uniek zijn maar vaak ook symbolen bevatten van universele aard.

Elke afzonderlijke klei-laag kan je beschouwen als een ruimte om uw levensweg in groeifasen op te tekenen. Zodanig dat elke plak klei een symbolische betekenis krijgt. Hiertoe leer je verschillende technieken gebruiken zoals inscripties, stempels en afdrukken die daarna naar wens gevuld kunnen worden met gekleurde kleislib. Bovendien kunnen er kleine gaatjes aan de randen in de afzonderlijke kleilagen gemaakt worden om na het bakproces jouw eigen amuletten, vondsten of persoonlijk getinte voorwerpen aan te hangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pluk haar, tanden, kralen, repen stof, schelpen of veren. 

De verschillende kleiplakken vertegenwoordigen jouw persoonlijke geologische aardlagen. De kleiplakken worden tot cilinders gevouwen, opgestapeld en met kleislib bevestigd tot een stevige torenvorm. Het hoofd completeert het geheel. Misschien vormt het hoofd wel de expressie van jouw krachtdier?

Here you are....strong and beautiful.....

 

De inspiratiebron voor deze cursus is het boek: "De ontembare vrouw" van Clarissa Pinkola Estes.

"De ontembare vrouw leeft overal. Op de bodem van de put, in de bronnen, in de ether voor het ontstaan van de tijd. Ze leeft in de traan en in de oceaan. Ze leeft in het cambium van bomen. Oudevrouw leeft van zang, poëzie en kunst. Zij komt uit het begin van de tijd maar ook uit de toekomst. Zij loopt terug in de tijd om ons in het heden te vinden. Wanneer we de ziel laten werken, creëert zij, de ontembare vrouw, meer van zichzelf."

 

Praktische informatie:

Tijdens deze 2-daagse workshop bouw je in klei-lagen jouw persoonlijke krachtbeeld op tot een mens-toren.

Na 2 dagen kan het werkstuk mee naar huis worden genomen of in het atelier worden achterlaten om te drogen. Ongebakken is het beeld erg kwetsbaar. Pas als deze in een speciale kleioven op hoge temperaturen is gebakken, krijgt het zijn stevigheid! Tegen een kleine vergoeding kan ik het beeld voor u afbakken. Deze kunt u dan circa een maand later op komen halen. Een andere optie is dat u hiervoor een pottenbakker in uw eigen omgeving benadert. Houd hierbij rekening met een vraagprijs van ongeveer E10,- 

 

Kosten: omvatten beide dagen€180,- p.p. (min. 2 maximaal 4 deelnemers.)

Wanneer u met een eigen groep van tenminste 3 personen komt is de prijs slechts €166,- p.p. 

*Een workshop gaat door bij minimaal 2 deelnemers.

*Hierbij inbegrepen het materiaal, onbeperkt koffie en thee met versnaperingen en op dag 2 een verse lunch. 

*De tijden van beide workshopdagen zijn van 10.00-16:00 uur. Een workshopdag wordt in overleg gepland. 

 

Bed and Breakfast:

Het aanbod is tevens in combinatie met onze sfeervolle Bed and Breakfast voorziening te boeken! Afstand hoeft dus geen issue te zijn. Het gastenverblijf is in mediterraanse sfeer ingericht en biedt plaats tot 4 personen. Tevens is er de mogelijkheid sauna en spa voorzieningen te huren tijdens uw verblijf.

 

Inschrijving:

Als u geinteresseerd bent om aan deze workshop deel te nemen, kunt u mij dit laten weten via de mail.

 

UA-26212536-1